Overval avondwinkel Amstelveen

Artikelen over P2000, C2000 en laatste nieuws.
Speedy
Berichten: 120
Lid geworden op: 17 feb 2007 14:11:38
Locatie: Enschede

Overval avondwinkel Amstelveen

Bericht door Speedy » 14 aug 2007 15:47:02

Verdachte moord avondwinkelier ontsnapte uit jeugdinrichting
Gepost door Rob (R@b) - Bron: Het Parool / FOK!
Gepubliceerd: dinsdag 14 augustus 2007 @ 14:57
Eén van de twee 16-jarige knapen die vastzitten wegens de moord op de Amstelveense avondwinkelier Huib Krooder (62), is vorige maand ontsnapt uit de gesloten justitiële jeugdinrichting De Koppeling in Amsterdam, zo schrijft Het Parool vandaag.

Dat ontsnappen gebeurde op vrij simpele wijze. Hij piepte er van tussen tijdens een begeleid verlof. De jongen zat overigens niet vanwege een misdrijf in De Koppeling. Hij was door de kinderrechter onder toezicht gesteld vanwege gedragsproblemen en moest er nog zes maanden verblijven.

De tweede verdachte is ook een bekende van Justitie. Hij stond onder toezicht van de jeugdreclassering en was volgens Bureau Jeugdzorg ''juist weer op het goede pad''.

De verdachte die uit de jeugdinrichting ontsnapte (zie foto hieronder) heeft zijn betrokkenheid bij de overval bekend. Het betreft volgens de politie overigens ''een autochtone Amsterdammer.'' Bekenden van de jongen, zoals FOK!-user Trusten, beweren in reacties op internet echter dat de knaap afkomstig is uit Ecuador. Veel FOK!kers hielden het in eerdere berichten op een Oost-Europeaan. 'Trusten' zegt ook dat de foto nogal gedateerd is. Zo is het matje al een tijdje vervangen door vlechtjes met kraaltjes.

Plaats reactie