Grote brand in Uithuizen provincie Groningen

Artikelen over P2000, C2000 en laatste nieuws.
www.112grunn.nl fotograaf
Berichten: 72
Lid geworden op: 4 feb 2007 11:00:53
Locatie: Groningen
Contacteer:

Grote brand in Uithuizen provincie Groningen

Bericht door www.112grunn.nl fotograaf » 25 apr 2007 21:24:05

Uithuizen - Bij een autobedrijf aan de Edama te Uithuizen heeft woensdag 25 april een felle brand gewoed. Daarbij is één persoon gewond geraakt. De man is met brandwonden naar het brandwondencentrum in Groningen gebracht.

De brand ontstond rond 11.15 uur in een auto in de betreffende loods. Het vuur sloeg daarna snel om zich heen. Mede met behulp van personeel van omliggende bedrijven kon nog een aantal auto's gered worden, maar er kon niet voorkomen worden dat de loods met daarin nog enkele andere auto's, volledig uitbrandde. De direct naastgelegen loods bleef overigens wél gespaard. Rond 12.30 kon het sein 'brand meester' gegeven worden door de korpsen van Usquert, Middelstum en Delfzijl.

Op het dak van de loods lagen enkele dakplaten die een kleine hoeveelheid asbest bevatten. Asbestscherven zijn op zich niet gevaarlijk. De asbestvezeltjes die wel schadelijk zijn komen pas vrij wanneer de asbestscherven breken. Om dit breken te voorkomen is het belangrijk dat er zo min mogelijk op de scherven gelopen en gereden wordt. Daarom had de brandweer het weggedeelte aan de voorkant van de loods, waar deze deeltjes terechtgekomen zijn, daarom tijdelijk afgesloten. De omliggende bedrijven op het industrieterrein zijn hierover geïnformeerd. De gemeente Eemsmond zal de asbesthoudende scherven laten opruimen door een gespecialiseerd bedrijf. ©

De foto's staan op http://www.112grunn.nl

Plaats reactie