.::. WELKOM .::. (Bij het eerste bezoek)

Discussie en vragen over p2000 & C2000 en aanverwante zaken.
Gesloten
Gebruikersavatar
Imre
Forum beheerder
Berichten: 627
Lid geworden op: 30 nov 2005 08:59:19

.::. WELKOM .::. (Bij het eerste bezoek)

Bericht door Imre » 15 mar 2006 09:59:09

Van harte Welkom op de p2000 support forums.

De naam 'support forums' doet vermoeden dat we hier enkel support geven bij de pagina, het is wel met dat doel onstaan, maar het is hier gewoon een gezellige boel.

De p2000 monitor is een initiatief van de zendamateur PD5HW, (Harrie). Sinds het verdwijnen van scannerverkeer is het bekijken van de pager oproepen de enige manier om nog op de hoogte te blijven van actuele calamiteiten. Het programma PDW bood de mogelijkheid om de regels om te zetten naar een nette internetpagina en al snel verschenen deze monitors in grote getallen op internet.

Deze oproepen worden niet begeleid met informatie over de ontvanger, waarom ook, de ontvanger weet zelf wel wie hij is. Dit moet dus door de webmaster zelf toegevoegd worden. Harrie had hier een ongekent succes mee, omdat zijn adresinformatie de meest actuele is.

Al snel liepen de bezoekersaantallen op en daarmee de kosten van de website, op een bepaalt punt werdt er 900 GigaByte per maand gebruikt.
De monitor heeft toen een verandering ondergaan, met als achtergrondgedachte dat de informatie die al op het scherm staat, niet opnieuw verzonden moet worden. Ondanks de verdubbeling van de bezoekers, is het dataverbruik gedecimeerd.

De mogelijkheden van de nieuwe monitor zijn haast onbeperkt, zo kan er gezocht worden op een zoekwoord, de testen kunnen uitgeschakeld worden, items kunnen uitgeschakeld worden en nog veel meer.

Veel andere websites maakten gebruik van de regels, om te tonen op hun eigen website. Op zich is dat leuk, zolang het maar beheersbaar is. Webmasters kunnen voor hun website een account aanvragen die enkel werkt voor hun website.

De plaatsnamen in de meldtekst wordt meestal afgekort met een twee of drieletterige afkorting, niet echt prettig. Dankzij het werk van bezoekers en beheerders is er nu een database aanwezig met alle nederlandse plaatsnamen en hun afkortingen, die 'on-the-fly' worden opgelost. Deze plaatsnamen zijn in een andere kleur zichtbaar.

De bezoekers doen ook hun best de adressen bij de oproepcodes te vinden en sturen dit in op het forum 'capcodes en afkortingen'. Daar brengt onze beheerder Voorburg het in kaart en Harrie voegt dit in de database. Er zijn nu 7500+ adresregels aanwezig in de database.

Deze gegevens worden aan iedereen ter beschikking gesteld via de knop 'Capcodes'

Maar dat is nog niet alles. . . . . . .

Sinds kort is er een nieuwsvoorziening. Mensen die iets weten over een calamiteit, kunnen een url inzenden. Dit is dan zichtbaar met een knipperend vierkantje. Bij het klikken wordt het nieuws zichtbaar. Dit nieuws is ook te lezen in een lichtkrant, die onder voorwaarden op een andere website mag staan.

Meteen een kaart oproepen . . .

Door een uitstekende service van Map24, kunt u met een dubbelklik op een plaatsnaam meteen een stratenplan zien van de omgeving van de calamiteit.

Neusje van de zalm, de MiniBrowser.

Een stukje software dat in ontwikkeling is, put werkelijk het allerlaatste uit de mogelijkheden! Deze software kan zelfs regels voorlezen mbv text-to-speech. Alles is instelbaar, zoals de kleuren van de lijst en meerdere geluiden en manieren om u op de hoogte te stellen van nieuwe meldingen. De zoekfunctie is geperfectioneerd en de snelheid waarmee dit werkt is alles overtreffend.

Nogmaals van harte welkom,

De ontwikkelaar, Imre

Gesloten