Introductie.

Vraag en antwoord, storingen en suggesties over de spraak plugin.
Gesloten
Gebruikersavatar
Imre
Forum beheerder
Berichten: 627
Lid geworden op: 30 nov 2005 08:59:19

Introductie.

Bericht door Imre » 22 sep 2007 21:49:41

Hier vind u het antwoord op de meest gestelde vragen en de tips om de meest voorkomende problemen op te lossen.

De spraak plugin (Speech Library 4) bestaat uit twee onderdelen:

1. Een active-x control. Deze bevind zich in de website, in het midden van het menu.
2. De feitelijke software, geinstalleerd op uw pc.

Active-x is een Microsoft product, de software werkt dan ook enkel samen met windows xp en Internet Explorer. Met windows Vista zijn er problemen.

Er zijn twee versies van de software:

1. Een freeware versie, deze spreekt de regio, discipline en de prioriteit uit.
2. Een versie voor het betalend lid: Deze probeert een benadering uit te spreken van de meldtekst en heeft vele extra's zoals een email notificatie adapter en de mogelijkheid een Text-To-speech engine in te stellen. (indien geinstalleerd; software van derden)

-------------------------------------------------------
Installeren en verkrijgen van de software.

De download-sectie bevind zich op http://software.livep2000.nl
Hier is de freeware versie gratis te downloaden. Het valt aan te raden om deze eerst te testen, voordat u een lidmaatschap aanvraagt. Het is dan meteen duidelijk of er problemen ontstaan met uw systeem.

Om de download voor het betalend lid te bereiken moet u langs http://leden.livep2000.nl Er moet een gebruikersnaam, een wachtwoord worden gergistreerd.

De 'human-check' is hoofdlettergevoelig, schrijf de straatnaam letterlijk over. Het is verstandig de overeenkomst te lezen.

Dit registratiesysteem heeft een aantal bijzonderheden:

1. Alle aanmeldingen worden geregistreerd, of u nu betaald of niet. Na het drukken van de knop 'stap 2' bestaat er een account die altijd betaald is tot vlak voor het moment van uw huidige bezoek, of tot het einde van de betalingsperiode.

2. Indien u zich vergist in het wachtwoord (hoofdlettergevoelig) dan lijkt het alsof uw betalingsperiode is verstreken en er wordt een nieuw account aangemaakt. Indien het lijkt alsof uw tegoed ineens is verdwenen, probeer het dan opnieuw. Het extra account verwijnt met de tijd vanzelf.

3. Na het invullen van de gegevens, indien u betaald heeft, staat er in een cookie op uw harde schijf geschreven, dat u bent aangemeld. Bij het bezoeken van de monitor heeft deze een ander uiterlijk en de eindtijd verschijnt in het midden van het menu.

4. Op het moment dat u leden.livep2000.nl bezoekt bent u automatisch uitgelogt. U moet dan opnieuw de gegevens invoeren.

5. Op wap.livep2000.nl kunt u gebruik maken van de mobiele pagina, door de gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

----------------------------------------
Software installeren.

- Download het softwarepakket en sla het op, waar het terug te vinden is.
- Het is verpakt in een .ZIP bestand, windows kan dit voor u uitpakken door er met de recht muisknop op te klikken en de optie 'alles uitpakken' te kiezen.
- Het bevat twee bestanden, start het bestand Setup.exe
- Mogelijk wordt de Microsoft Installer 3.1 eerst geinstalleerd (eenmalig). Hier is dan een reboot voor nodig. Na het herstarten zal de eigenlijke installatie beginnen.
- Bezoek na de installatie de monitor op http://monitor.livep20000.nl zorg dat u bent aangemeld. Kies als scheidingsgeluid de optie 'Spraak'
- De sl4 software zal samen met de website opstarten.

Stel nu de opties naar wens in, het handigste is dan het venster te verbergen in het systeemvak.

Gesloten